LAC. Laboratori Arts Contemplatives

· 18/04 - 21/04

Retir sobre la mirada de l’art contemplatiu

Transcendir la por a la crítica, al dolor, a la pèrdua i a l'oblit

Al cor de la pràctica artística, filosòfica i creativa hi ha una recerca profunda de significat, sovint tenyida pel patiment i l’alegria, el guany i la pèrdua.

El retir Transcendir la por a la crítica, al dolor, a la pèrdua i a l’oblit proposa un camí per navegar aquests extrems, a través de la pràctica de meditació i les ensenyances budistes, que fan d’una ment assossegada i compassiva el veritable llenç per a la creativitat.

Descripció de l’activitat

Durant aquest retir de quatre dies, submergides en la tranquil·litat d’un entorn propici per a la contemplació, explorarem els “vuit dharmes mundans”: guany i pèrdua, fama i desgràcia, elogi i culpa, plaer i dolor. Segons el budisme, aquests parells d’oposats descriuen les forces que comunament mouen el món i sovint són fonts de patiment i distracció durant el procés creatiu. A través de la meditació, l’estudi de textos budistes i el diàleg contemplatiu aprendrem a observar com aquests dharmes influeixen en la nostra vida i pràctica artística i com podem trobar un centre equilibrat que afavoreixi l’autèntica expressió creativa.

Objectius

Entendre els vuit dharmes mundans: aprofundir en el coneixement daquests conceptes per reconèixer la seva influència en la nostra vida i obra.

Conrear l’equanimitat: aprendre pràctiques de meditació que ajudin a desenvolupar una ment equilibrada davant l’èxit i el fracàs, l’elogi i la crítica.

Fomentar la creativitat autèntica: descobrir com una relació equilibrada amb els vuit dharmes pot alliberar el nostre potencial creatiu, permetent treballar des d’un lloc de serenitat i claredat.

Crear una comunitat de suport: generar un espai d’enteniment i de suport mutu amb altres artistes i creatius que enfronten desafiaments similars.

A qui s’adreça

A professionals de l’àmbit artístic, creatiu i filosòfic, però també qualsevol persona que busqui una relació més sana i harmoniosa amb el seu procés creatiu.

Qui imparteix

Lama Norbu – Director i fundador del Laboratori d’Arts Contemplatives i de Casa Virupa. A Casa Virupa, a més d’acompanyar la xarxa de membres i estudiants del centre, també acompanya totes les àrees que conformen el projecte. Imparteix retirs i cursos sobre filosofia budista, és director de la coordinació pedagògica i de tots els programes formatius de l’entitat. El 2020 S.S. Gonma Trichen Rinpoche el va nomenar lama (mestre), cosa que el va convertir en el mestre occidental més jove de la tradició Sakya. Va dedicar-se a les músiques improvisades durant 10 anys abans de dedicar-se al dharma i, com a director del Laboratori d’Arts Contemplatives, és el coordinador de tots els comissariats i supervisa les tasques de direcció, administració i producció del LAC.

Informació pràctica

Dates: des del dijous 18 al diumenge 21 d’abril de 2024

Hora de convocatòria: 19 a 20h dijous

Hora de comiat: 16h aproximadament diumenge 21

Aportació (Inclou la pernocta a la casa, l’activitat en si i els dinars, des del sopar del dijous fins al dinar del diumenge):

Regular: 270€

Participants del curs “El geni ha mort”: 210€

Solidària: 310€ (Ens ajudes a becar persones amb dificultats econòmiques)

Per a les persones amb dificultats econòmiques (atur o menors de 30 anys), contacteu amb l’organització per a possibles beques.

Idioma del curs: el curs s’impartirà en castellà amb traducció simultània a l’anglès i al català.

Places limitades