LAC. Laboratori Arts Contemplatives

· 29/09 - 1/10

Retir: la repressió del desig

Retir amb Sara Torres

29 de setembre a l’1 d’octubre

***PLACES EXHAURIDES***

Un cap de setmana de convivència i reflexió amb la Sara Torres sobre la repressió del desig.

Els filòsofs antics consideraven que l’encontre amb l’altra, la comunitat, la paraula viva, la presència i la trobada dels cossos era la millor forma per a una vida a la recerca de saviesa, bondat i bellesa.

Amb el nostre afany de buscar les formes més fructíferes per conviure, crear i pensar, el LAC rescata del fangar del temps aquesta tradició amb els retirs de convivència amb pensadores i artistes.

A la primera edició comptarem amb la Sara Torres, escriptora, poeta i pensadora, que nodreix la seva obra amb un ferm i sensible compromís amb la vida i les altres.  

Després d’una estada de retir en el LAC escrivint la seva darrera novel·la, el darrer cap de setmana de la seva residència s’obriran 18 places perquè puguem reflexionar amb la Sara sobre un dels temes que travessa la seva escriptura: el desig i la seva repressió. 

A través de converses llargues i calmades, estudi guiat de textos i lectura de poesia, explorarem les preguntes següents:

De quines formes poder i desig apareixen lligats? És el desig una via cap a l’expansió i la potència? La suspensió del desig pot convertir-se en un gest de resistència política? És possible reprimir el desig? Quins efectes té la repressió i quin és el risc de la passió?

A més, les participants tindran l’oportunitat de conviure amb la comunitat budista resident i sumar-se a les dinàmiques de meditació, silenci i introspecció. Alhora, es prepararà una proposta gastronòmica i vinícola deliciosa i cuidada, que farà de l’experiència sensorial un gaudi i de les sobretaules un espai fèrtil on compartir.

L’entorn natural, aïllat del brogit de la ciutat, entre cingles, voltors i bancs de núvols, faran d’aquest cap de setmana una experiència única.   

Informació pràctica:

Dates: del 29 de setembre a l’1 d’octubre de 2023

Hora convocatòria: de 17 a 19h divendres

Hora de comiat: 16h aproximadament diumenge

Idioma de les sessions teòriques: castellà (tot i que les participants podran parlar amb català)

Si vols fer el curs online que impartirà la Sara sobre la mateixa temàtica, pots informar-te’n aquí.

Sobre el LAC:

El LAC és un projecte de residències per a artistes, pensadores i creadores d’arreu del món que neix en el si d’una comunitat budista i que vol oferir les millors condicions per a la creació i el pensament.

Los filósofos antiguos consideraban que el encuentro con la otra, la comunidad, la palabra viva, la presencia y el encuentro de los cuerpos era la mejor forma para una vida en busca de sabiduría, bondad y belleza.

En nuestro afán de buscar las formas más fructíferas para convivir, crear y pensar, el LAC rescata del lodazal del tiempo esta tradición con los retiros de convivencia con pensadoras y artistas.

En la primera edición contaremos con Sara Torres, escritora, poeta y pensadora, que nutre su obra con un firme y sensible compromiso con la vida y las demás.

Después de una estancia de retiro en el LAC escribiendo su última novela, el último fin de semana de su residencia se abrirán 18 plazas para que podamos reflexionar con Sara sobre uno de los temas que atraviesa su escritura: el deseo y su represión.

A través de conversaciones largas y calmadas, estudio guiado de textos y lectura de poesía, exploraremos las siguientes preguntas:

¿De qué formas poder y deseo aparecen ligados? ¿Es el deseo una vía hacia la expansión y la potencia? ¿Puede la suspensión del deseo convertirse en un gesto de resistencia política? ¿Es posible reprimir el deseo? ¿Qué efectos tiene la represión y cuál es el riesgo de la pasión?

Además, las participantes tendrán la oportunidad de convivir con la comunidad budista residente y sumarse a las dinámicas de meditación, silencio e introspección. Asimismo, se preparará una propuesta gastronómica y vinícola deliciosa y cuidada, que hará de la experiencia sensorial un disfrute y de las sobremesas un espacio fértil en el que compartir.

El entorno natural, aislado del ruido de la ciudad, entre acantilados, buitres y bancos de nubes, harán de este fin de semana una experiencia única.

Información práctica:

Fechas: del 29 de septiembre al 1 de octubre de 2023

Hora convocatoria: de 17 a 19h viernes

Hora de despedida: 16h domingo

Idioma de las sesiones teóricas: castellano (aunque las participantes podrán hablar en catalán)

***PLAZAS AGOTADAS***

Sobre el LAC:

El LAC es un proyecto de residencias para artistas, pensadoras y creadoras de todo el mundo que nace en el seno de una comunidad budista y que quiere ofrecer las mejores condiciones para la creación y el pensamiento.