LAC. Laboratori Arts Contemplatives

  • Filosofia
· 18, 20 i 21 de desembre

La represión del deseo: potencia, poder y sumisión

Sara Torres

18, 20 i 21 de desembre

**PLAZAS AGOTADAS** // **PLACES EXHAURIDES**

El deseo como término de uso común señala una realidad de contornos variables. En estas sesiones estudiaremos distintas aproximaciones conceptuales al término, explorando la ética y las formas de vida posibles que implica cada uso. Se trabajará principalmente la relación entre deseo, discurso y poder, comprendiendo cómo las ideologías determinan la organización de la sociedad deseante. 

Sessions

Sessió 1 | El deseo como carencia: El eros griego y la tradición del psicoanálisis.

Sessió 2 | El deseo como potencia y la construcción del sujeto a través de la represión. 

Sessió 3 | Ciclos del consumo y trampas del deseo: Instagram, Tinder y el mundo como escaparate.

Bibliografia

Es farà referència a obres d’Anne Carson, Deleuze&Guattari, Suely Rolnik i Elizabeth Grosz.

Biografia

Els darrers anys ha treballat com a investigadora a Alemanya amb una beca postdoctoral Alexander von Humboldt. Doctora per la Universitat Queen Mary de Londres. La seva tesi porta per títol: The Lesbian Text: Fetish, Fantasy and Queer Becomings (El text lesbià: Fantasia, fetitxe i esdevenirs queer). Màster en Critical Methodologies a Kings College London. Va ser professora de Literatura Comparada i Estudis Culturals amb Perspectiva de Gènere a la Universitat Autònoma de Barcelona. Amb el seu primer llibre, La otra genealogía (Madrid: Torremozas) va guanyar el Premi Nacional de Poesia Gloria Fuertes. Ha publicat també Conjuros y Cantos, editat per Kriller 71. Amb l’editorial la Bella Varsovia ha publicat Phantasmagoria i el més recent El ritual del baño. El seu treball teoricocreatiu se centra en l’anàlisi de desig, cos i discurs a través d’un aparell crític feminista i interdisciplinari que entrellaça la psicoanàlisi, els nous materialismes i els estudis queer. Amb la seva novel·la Lo que hay va rebre el premi dels llibreters a autora revelació de l’any. Col·labora regularment amb universitats, fundacions culturals i centres d’art.

Informació pràctica

Els curs s’impartirà en línia mitjançant Zoom. Es podrà accedir a les sessions en diferit durant un mes després de l’inici de la primera sessió.

Horari: de 19 a 20.30h

Aportació: 70€

Idioma del curs: castellà

Places limitades