LAC. Laboratori Arts Contemplatives

  • Conferència
· 27/01/24

Xerrada: Anna Dodas i el desvetllament de la visió

Amb Carla Marco i Mireia Casanyes

La conferència explora el diàleg entre la mística i l’escriptura del cos a Capvespres de foc i de grana, en concret a ‘Amor de cendra’ i els darrers relats d’Anna Dodas. La narradora-poeta es troba enmig de la foscor del desig i inicia una cerca sostinguda d’una transcendència a través del cos i el més enllà que batega a partir de la transfiguració corpòria, de la visió i dels símbols que se li apareixen.

Diàleg entre Carla Marco i Mireia Casanyes. Ambdues formen el col·lectiu Alum d’investigació artística i el seu projecte és fruit d’un procés creatiu de ritme compartit, de la lectura d’Anna Dodas i d’altres autores com Victoria Cirlot, o d’artistes com Maya Deren, que nodreixen un substrat comú per fer-hi néixer ramificacions i obrir-les a nous punts de vista.

La xerrada es podrà seguir online. Només cal inscripció prèvia.

Carla Marco i Mireia Casanyes
Carla Marco i Mireia Casanyes

La Mireia Casanyes Dalmau és escriptora, poeta i investigadora predoctoral. Ha estudiat literatura comparada entre Barcelona i Köln i s’ha format en joieria artística i dibuix. És autora de L’ombra forana (Món de Llibres, 2021) i de l’epíleg de Primavera fosca, d’Unica Zürn (Wunderkammer, 2022), i ha participat al programa Young poems de la Haus für Poesie de Berlín. Escriu a Caràcters i El Temps de les Arts.

La Carla Marco és escriptora, poeta i projecte de metgessa. Centrada en la lectura de la teoria psicoanalítica, crítica d’art i literària. Ha publicat els llibres de poemes Utøya (Editorial Fonoll, 2022) i øculta Mel (Viena edicions, 2022). Ha participat en diversos recitals i ha col·laborat en un parell d’antologies i projectes poètics. Escriu a El Temps de les Arts i La Lectora.