LAC. Laboratori Arts Contemplatives

  • Festival
· 23-24/06

Festival A Rite of Summer: una immersió en l’art contemplatiu

Una immersió en l'art contemplatiu

23 i 24 de juny

Aquest Sant Joan, la nit pagana per excel·lència, que és trànsit, foc i misteri, que dona la benvinguda a un nou cicle, serà “A Rite of Summer”: un festival que és molt més que un festival: Resignificarem la condició ritualística de l’ésser humà, tan devaluada -tenim el ritu del scrolling, el ritu de les presses, el ritu de l’ànsia. I escollirem una nit, almenys una, en què (ens) percebem de manera diferent. A Rite of Summer vol ser aquest moment de celebració atenta, de gaudi i estimulació presents.

La programació d’aquest any se centra en tres músics solistes referents internacionals del jazz i la música clàssica contemporània (Nik Bärtsch, Björn Meyer, Ajna Lechner), tots tres insígnies de la famosa discogràfica alemanya ECM, i també la jove promesa local AERIA, que encarnen la filosofia del LAC, explorant l’art contemplatiu a través del rigor compositiu i l’experimentació harmònica; però també recuperant tradicions musicals antigues i amb una curosa obertura al moment. 

Entre els concerts hi haurà una instal·lació homenatjant al mestre i poeta Chögyam Trungpa Rinpoche, referent indiscutible de l’art travessat per la mirada dhàrmica, al mateix temps que una mestra de l’art Ikebana estarà fent una composició floral. Finalment, el dissabte 24, hi haurà una jornada d’activitats enfocades a la reflexió, amb un diàleg amb Lama Norbu, director del LAC, amb qui explorarem què és l’art contemplatiu.