LAC. Laboratori Arts Contemplatives

  • Filosofia
· 16, 10 i 30/10

Comú, col·lectiu i radical. Confluències entre avantguarda i moviments polítics.

Layla Martínez i Lara Alonso

Quan pensem en literatura i cinema d’avantguarda ens vénen al cap pel·lícules lentes i llibres incomprensibles, donem per segur que ens avorrirem i pensem que només és per a un grapat d’enteses. No obstant això, la veritat és que les classes populars, lxs estudiants, les persones queer i les revolucionàries, totes aquelles que estaven als marges i que volien que el món fos d’una altra manera, han fet un art rupturista que ha desafiat les convencions de temps.


En aquest curs farem un recorregut per alguns dels moviments avantguardistes i ens preguntarem com podem rescatar l’esperit col·lectiu, comú i radical que els animava. Des de la música feta amb martells de la revolució russa al cinema polític del Japó dels anys setanta, des de l’ús dels samples al rap a les webseries dels dos mil, intentarem descobrir com tornar a posar en marxa un moviment avantguardista que contribueixi a canviar les coses.

Sessions

Sessió 1, dimecres 16/10 | Acabar amb els pianos a cops de martell. Experiments artístics i revolució.

Sessió 2, dimecres 23/10 | Una allau bella i terrible. Del Japó a Llatinoamèrica.

Sessió 3, dimecres 30/10 | Els plànols per a la construcció de la màquina. Internet, samples i avantguarda.

Biografia

Layla Martínez és escriptora i editora al segell independent Levanta Fuego. Ha publicat l’assaig Utopía no es una isla (Episkaia, 2019) i la novel·la Carcoma (Amor de Madre, 2021). Ha impartit tallers sobre literatura de terror i sobre arquetips femenins del mal i coordinat cicles de cinema sobre terror social i sobre la utopia al cinema. Actualment treballa en la seva segona novel·la i en el seu segon assaig.

Lara Alonso Corona és uni escriptori queer de Gijón. Ha realitzat la major part de la seva carrera a Londres i la seva ficció, assaig i poesia han aparegut a editorials independents com Dostoyevsky Wannabe i Pilot Press, i com a editori de revista digital Minor Literature(s). Des de la seva tornada a Espanya el 2021 ha escrit per a diverses publicacions, organitzat clubs de lectures des del marxisme queer, i desenvolupat performances, converses i taules rodones al Cercle de Belles Arts, l’Ateneu de Madrid o el congrés de Post Sexualidades.

Informació pràctica

El curs s’impartirà en línia pel Zoom. Es podrà accedir al material en diferit durant un mes després de la primera sessió.

Horari: de 19 a 21h

Aportació: 70€

Idioma del curs: castellà

Places limitades